hfsfolkis

Alla inlägg under oktober 2011

Av Hällefors Folkhögskola - 24 oktober 2011 09:54

Artikel 7 - Alla är lika inför lagen och är berättigade till samma skydd av lagen utan diskriminering av något slag. Alla är berättigade till samma skydd mot alla former av diskriminering som strider mot denna förklaring och mot varje anstiftan till sådan diskriminering.


Att folk med olika etnisitet behandlas olika är något vi ser varje dag i skolan, i samhället och på arbetsmarknaden. De blir borttagna från ansökningslistor, får inte komma på anställningsintervjuer baserat på deras namn. Behandlas illa på stan för att de bär slöja m.m


Carro

Av Hällefors Folkhögskola - 24 oktober 2011 09:35


Några organisationer som jobbar med alla mäniskors rättigheter är.

Redcross

Sos barnbyar

Diskrimineringsombudsmannen

kninnojouren


Diskrimineringsombudsmannen jobbar för alla lika rättigheter oavsett kön ras etnisk ursprung och funktionsnedsärttning mm.


Linus

Av Hällefors Folkhögskola - 24 oktober 2011 09:35

RFSL jobbar för homosexuellas, bisexuellas och trenspersoners rättigheter, möjligheter och skyldigheter i samhället. Att de ska vara samma som för alla andra. Det sker genom politisk påverkan, informationsarbete och social och stödjande verksamhet.


Carro

Av Hällefors Folkhögskola - 10 oktober 2011 19:57

Hasan Gutale:



Jag har läst Amnesty International:

Amnestyakademin ger kortkurser i mänskliga rättigheter i hella världen.

Det handlar båda om Amnestys arbete och om specifika frågor som till

exempel kvinnors rettigheter.

Av Hällefors Folkhögskola - 10 oktober 2011 15:30

SOS BARNBYAR  är en intrnational organisation . den organisation hjälper barnhemlös och föräldrarlös , det man kan bygga hus telxsempel Somalia har en stor plats som håller barnen.  där de ska har skolor, vårdcentral, sports klupp och många aktivitet där finnas mållet till barnen  att ska har som dom andara barnen som liv i välden.  AHMED GUTAALE

Av Hällefors Folkhögskola - 10 oktober 2011 11:45

Många av FN:s artiklar funkar i sverige men många funkar inte i sverige. 

Rasmus Andersson

Av Hällefors Folkhögskola - 10 oktober 2011 11:45

Jag har läst Artikel 3 i fns deklaretion för mänsliga rättiogheter. "Var och en har rätt till liv,frihet och personlig säkerhet"


Socialen gör säkert sitt bästa men det finns tyvärr fall där föräldrarna blir av med sina barn fast de inte borde och tyvärr så finns det även barn som borde förflyttas från sina föräldrar men inte blir det. Det finns ju såklart även i Sverige barn som lever med fysisk och psysisk misshandel utan att det uppdagas.


Linus

Av Hällefors Folkhögskola - 10 oktober 2011 11:38

SOS Barnbyar är en International Organisation som riktor sig till föräldrarlösa, Övergivna och på andra sätt utsatta barn Över hella välden. Kärnan i varksamheten är de så kallade barnbyarna, som utgår från en familjemodell där föraldralösa barn och anställda barnbymammor bor tillsammans iegna hem tillsbarnen är redo att flytta hem i från.Organisationen bedriver också ungdomsboenden, Skolor,vädinrättningen och social verksamhet där målet är att stödja utsatta familjer och på så sätt förebygga att familjer splittras och barn överges. verksamheten finansieras till största  del genom privatpersioner som tecknar fadderskap. Mot en månadlig summa får bidragsgivaren följa ett barn eller en barnby genom att regelbundet få bev och fotografier skickade hem till sig.  den Svenska delan av SOS BARNBYAR arbeter med insatnling till projekt i framförallt AFRIKA.    ARTIKAL DISKUSSION.

Presentation

Hällefors Folkhögskola

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards